Οι μυθικές γοργόνες ακρόπρωρα, ατενίζουν μέρος απο την παλαιά οχύρωση της πόλης, που χρονολογείται από τον 4ο αι. και σας καλοσωρίζουν σε ένα χώρο θαλασσινής έμπνευσης και φαντασίας, που αντανακλά την πλούσια ναυτική παράδοση αυτής της αξιόλογης ναυτικής πολιτείας.
The mermaids welcome you

Καλώς ορίσατε !

Ενα καράβι που αρμενίζει το Γαλαξειδιώτικο , ένας χώρος αναφοράς στην θάλασσα και την παράδοση, που σε κάθε γωνιά κρύβει μικρές πολυτιμότητες που ανταμείβουν το βλέμμα και σε ταξιδεύουν.

Χαλαρώστε σε έναν από τους αναπαυτικούς καναπέδες και ταξιδέψτε χαζεύοντας σειρές με πίνακες, σκάφη, καίκια, ψάρια, μπερδεμένα με ακρόπρωρα, προσωπικές εικαστικές προσεγγίσεις του ιδιοκτήτη και ενθυμήματα που ‘μυρίζουν’ παλιά ναυτοσύνη και δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό.

Θαλπωρή και ζεστασιά

Η γωνιά του τζακιού προσφέρει μια ζεστή θαλπωρή τους χειμερινούς μήνες. Ζητήστε έγκαιρα την προμήθεια των απαραίτητων ξύλων για την διάρκεια της παραμονής σας.

Η γωνιά πίσω από το παραβάν και η κρεββατοκάμαρα της σοφίτας

Εξαιρετικά άνετη και όμορφη γωνιά η ανοικτή κρεβατοκάμαρα με το σιδερένιο κρεβάτι αντίκα δίπλα στο παράθυρο σε διπλή αποστολή ξεκούρασης και ύπνου ή χαλάρωσης και διαβάσματος.

Σημείο ξεκούρασης και ταξειδιού και η κυρίως κρεββατοκάμαρα που «σκαρφαλώνει» με ξύλινη  σκάλα στην μικρή σοφίτα.

To δροσερό καταφύγιο

Η εξαιρετικής αρχιτεκτονικής σμιλεμένη μαρμάρινη ημικυκλική σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.  Ένα τέλειο δροσερό ‘καταφύγιο’, ο χώρος του υπογείου, μέσα στο φυσικό τοπίο του βράχου και των φυσικών πλακών του δαπέδου.

O ογκώδης βράχος είναι διακοσμημένος με στάμνες και άλλα κεραμικά και η εξαίρετης κατασκευής πέτρινη σκάλα  που οδηγούσε στην υπόγεια αποθήκη (κατώι) του παλιού μπακάλικου, συντηρήθηκε και διακοσμήθηκε με μικρούς θησαυρούς του βυθού και δένει αρμονικά με τις φαιοκίτρινες πλάκες του δαπέδου τις οποίες οι ιδιοκτήτες επέλεξαν επίσης να κρατήσουν στον χώρο.  

Αυθεντικά λαικά κομμάτια η παλιά ζυγαριά, οι ταίστρες, η κλασσική τρίποδη φωτογραφική μηχανή και η ξύλινη σκάφη γεμάτη μνήμες απο μια άλλη εποχή.

Basement dinning area

Η κουζίνα του παλιού μπακάλικου

Κυρίαρχη γωνιά αυτή της κουζίνας που, πλήρως εξοπλισμένη, σε καλεί να ετοιμάσεις ένα παραδοσικό πρωινό  η ακόμη και να δοκιμάσεις το ταλέντο σου στις τοπικές συνταγές.

Eκεί σε καλωσορίζει το όμορφο καθιστικό με τον παραδοσιακό σκαλιστό καναπέ,  το τραπέζι/πόρτα-φινιστρίνι και τις βάσεις άγκυρες. Στους τοίχους ανοικτές εταζιέρες, με βάζα γεμάτα καλούδια, παραπέμπουν στις μέρες που το σπίτι ήταν μπακάλικο.  

Πιάστε το σωσίβιο !

Ευρύχωρο,  σε θαλασσινούς τόνους διακοσμημένο με όμορφα θαλασσινά καδράκια απο τα χέρια της ιδιοκτήτριας και με κυριάρχο θέμα το θαλασσινό σωσίβιο που κρέμεται πάνω απο την ντουζιέρα με δεκάδες κοχύλια που τοποθετήθηκαν με περίσσια φροντίδα για να σχηματίσουν το όνομα του σπιτιού ‘Γαλαξειδιώτικο’
The beach and the sand landed in the bathroom

Gallery

‘Ενα σπίτι μόνο για εσάς!

Διεύθυνση

Οδυσσέα Ανδρούτσου 40,

Αγία Παρασκευή ,Γαλαξείδι,

Φωκίδα,33052

Ώρες επικοινωνίας

Καθημερινά   από 10:00 έως 20:00

Ιδιοκτήτριες

Αικατερίνη Τσαρτακλέα

Έλενα-Κυριακή Λεμπεσοπούλου

Κινητό :+30 6970800801

Υπεύθυνη κρατήσεων

Ειρήνη Λεοντοπουλου

Κινητό:+306947770638